Blog voor boek Help ik word vijftig

Op 31 december van elk jaar begint het te kriebelen: maak ik wel of niet een lijstje met goede voornemens? En zo ja, wat schrijf ik er dan op? Maar ook: hoe houd ik dat vol? In 2014 had ik dat niet, dacht ik er zelfs niet aan. Nee, afgelopen oudejaarsavond was voor mij gewoon gezellig het nieuwe jaar inluiden met vrienden en familie.

De dag erna begon het toch te kriebelen. Want had ik mij niet in november al voorgenomen om blogs te gaan schrijven? Vijftig blogs voor mijn komende boek ‘Help ik word vijftig’, waarin de generatie uit 1964 en 1965 aan het woord komt over vijftig worden. Ik had het zelfs al op mijn Facebookpagina aangekondigd. Tja, ook dat soort beloften maakt schuld.

Waarom het er niet van was gekomen? Geen tijd (het bekende excuus bij veel goede voornemens en ja, ik had in november en december inderdaad weinig tijd). Geen inspiratie (dat kan ik niet echt zeggen, we houden het op tijdgebrek). Of gewoon vergeten (dat was het zeker niet. De blogs bleven maar door mijn hoofd spelen). Tot mijn oudste mij vroeg wanneer ik dan toch eindelijk eens met die blogs begon. Nu dus, als goede voornemen voor het nieuwe jaar. En ik maak het meteen onderdeel van mijn nog in te vullen bucket list (vijftig dingen die je nog moet doen voor je … hmmm vijftigste?). Nou ja, laten we zo zeggen, de eerste van die lijst heb ik tenminste op tijd gehaald.