Nieuws

Barst! Boek en toneelstuk over oud huis in Delftse binnenstad

Wie geïnteresseerd is in Delft en de geschiedenis van die stad zal reikhalzend uitkijken naar de boekpresentatie van Barst! op 19 november. Een hilarisch verhaal over een oud historisch grachtenpand in de Delftse binnenstad dat opgeknapt wordt door studenten. Het boek is een co-creatie van drie plaatselijke auteurs: de Delftse Ineke Verkade (eigenaar van de Delftse kaaswinkel), Jennefer Zuniga-de Jong en Marguerite de Ruijter. Ze schreven het verhaal onder het pseudoniem Jennimar Inkade.

Het verhaal gaat over twintiger Merel de Lange die tijdelijk in het huis van haar tante kan wonen. Een pand met een bijzondere historie en een groot aantal geheimen. Enige voorwaarde: wat achterstallig onderhoud wegwerken. In het huis ontmoet ze Fleur die in opdracht van haar tante de tuin onderhanden neemt. De twee mogen er gratis wonen, zolang ze maar niet op zolder komen.

Delftse geschiedenis

De drie auteurs begonnen drie jaar geleden aan hun gezamenlijke schrijfavontuur. Het drietal wilde in eerste instantie een boek schrijven over sterke vrouwen en de aankoop van een oud huis. Al snel kwam het idee om het geheel in een echt Delfts pand te laten afspelen en ook de rijke geschiedenis van Delft daarin te betrekken. Zo lees je in het boek over het echtpaar Van Marken dat een grote stempel op de stad drukte en spelen ook de markt, Delfts Blauw en een bekende schilder een rol in het verhaal. Dit voorjaar werd het boek afgerond, zorgde een eindredacteur voor de puntjes op de i en ontwierp Corine van den Bulk een bijpassende cover.

Boektrailer en toneelstuk

Woensdag 18 november komt een speciale boektrailer uit, gemaakt door dramadocente Charmaine Hulsbosch. Zij schreef het scenario en filmde de scene met enkele van haar leerlingen. Komend jaar gaat zij het verhaal ook als toneelstuk uitbrengen. Barst! is vanaf 19 november bij alle boekhandels te bestellen voor 12,50 euro. Het boek is uitgegeven bij Uitgeverij Oostland. Diezelfde dag is er een speciale Facebookactie. De eerste tien personen die via dit social media-kanaal een exemplaar van Barst! bestellen, krijgen bij hun boek een gratis mondkapje met de titel van het boek.

Bekijk hier de verkorte boektrailer van Barst!

Kijk hier naar een paar scènes uit het boek.

Hier vind je het eerste deel van de (besloten) boekpresentatie op 19 november 2020 in Delft.

Dit vind je misschien ook leuk...