blog voor boek Help ik word 50

Vandaag was het prachtig weer. En dat was te merken. Veel mensen maakten een ommetje langs het strand of begaven zich op een van de vele bospaadjes in de omgeving. Kinderen dartelden vrolijk rond of fietsten op hun driewielertjes achter pa en ma of grootouders aan. En honden hadden duidelijk al een lentegevoel in hun kop.

image

Met al dat mooie weer zou je bijna vergeten dat het nog maar half februari is. En dus hartje winter. Sterker nog: veel mensen dalen deze en volgende week nog heerlijk op de lange latten of hun snowboard in sneltreinvaart de prachtig besneeuwde bergen in Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Frankrijk of Duitsland af. Want het is de komende twee weken in de verschillende delen van ons land voorjaarsvakantie. Scholen zijn dicht en dat betekent dat een groot deel van de Nederlanders met het gezin heerlijk kan genieten van zeven dagen rust. Tijd die je naast  wintersport uiteraard ook aan een zonnige bestemming kunt besteden of in alle rust thuis of in een huisje in eigen land kunt doorbrengen.

Wat u ook kiest, geniet van de vrije tijd. Geniet van elkaar en van de (spaarzame) zon. Laat de smartphone de smartphone, zet de pc uit en leg uw tablet of smart watch op een onvindbare plaats. Het is maar voor zeven dagen en de minuten, wat zeg ik uren, vliegen toch al zo snel voorbij.

Dat lekker genieten en niets doen heb ik vandaag ook gedaan. Nou ja, heel even dan. Want tijdens het wandelen zag ik wel heel fraaie bomen en met die zon erop leken sommige planten en bospaden wel in goud te veranderen. Beelden die ik natuurlijk onmiddellijk moest vastleggen met mijn mobiel en daarna direct via Instagram met mijn volgers deelde. Eenmaal thuisgekomen, bedacht ik me geen moment en dook ik meteen achter mijn pc om er een blog over te schrijven. Het resultaat ziet u hier. En nu…eindelijk tijd voor een welverdiende kop koffie en een rustig momentje voor mijzelf, zonder mobiel of sociale media.

Oh, al 1 like…