Blog voor boek Help ik word vijftig

image

In mei had ik een maandje Sabbatical. Een leuk cadeautje van mijn werkgever voor iedere werknemer die meer dan vijf jaar in dienst is. Ik gebruikte de maand betaald verlof om mijn boek Ambory af te schrijven en naar Sydney en Melbourne te gaan. Een geslaagde maand dus, want ik heb genoten en de tijd vloog om.

In zo’n maandje doe je als schrijver veel inspiratie op voor nieuwe verhalen, blogs en andere creatieve uitingen. Tenminste, ik wel, want mijn week in Sydney heeft al weer stof opgeleverd voor een bijdrage aan de kerstbundel van Oostland Literair die half november uitkomt. En mijn fictieverhaal Ambory over een verdwenen diplomatendochter op Malta is deze zomer in e-book en paperback verschenen. Tegelijkertijd deed dat maandje vrij mij ook beseffen wat een luxe het is om een aantal weken iets totaal anders te kunnen doen. Er even helemaal uit-zijn, vrij van werk en de stress van alledag. Ook een aantal weken zonder gezin, want kids en echtgenoot konden niet mee naar Down Under. Het was dan ook extra leuk om ze na die periode weer op Schiphol terug te zien. Bijzonder ook dat ik dat in het jaar kon doen dat ik 50 werd.

Wat het mij opgeleverd heeft, dat maandje vrij? Naast creativiteit en een heerlijke vakantieperiode een blijvende herinnering aan een toch al speciaal jubileumjaar. En wie neemt dat je ooit nog af?