Dit verhaal verscheen in de Oostland Literair-bundel Dennengeur en Kunstsneeuw die in 2015 bij Uitgeverij Oostland is uitgebracht. Alle verhalen en gedichten in deze bundel zijn geschreven door auteurs en dichters van Oostland Literair.
Marguerite schreef speciaal voor deze bundel het verhaal Een Ster in Sydney. Kara van Engelen heeft een briljant idee voor een modereportage. Maar het is wel ontleend aan een Fan Fiction van haar zus Carol. En of die daar zo blij mee is…
Kort fragment uit Een Ster in Sydney:
Er zijn van die gebeurtenissen die je niet snel vergeet en waarbij je jaren later nog precies weet wat je die dag allemaal hebt gedaan. Denk aan de val van de Berlijnse muur of 9/11. In mijn geval hoort daar ook het moment bij dat mijn zusje Carol mij met stralende ogen kwam vertellen dat een bekende Koreaanse dramaregisseur voor de komende kerst haar Fan Fiction wilde verfilmen. Misschien geen wereldschokkend nieuws, maar wel iets dat de internationale pers haalde en haar tijdelijk een sterrenstatus bezorgde.
Carol van Engelen had dit verhaal speciaal geschreven over een zeer populaire K-popgroep die ze al jaren volgde – K staat voor Koreaans – en het op een veel bezochte Engelstalige website voor Fan Fiction geplaatst. Het had haar diezelfde dag al tientallen volgers opgeleverd. Dat aantal explodeerde toen de hoofdpersoon uit haar verhaal, Park Chan-woo, zelf ook een van haar volgers werd en haar creatie via zijn eigen Facebookpagina promootte. Diezelfde dag nog waren er geen honderd, maar honderdduizenden volgers van haar account en dat aantal groeide met de dag. Tot zelfs de internationale pers erover schreef en sprak van een niet eerder geziene rage, ongekend bijna sinds het succes van het semi K-popnummer Gang-nam Style. Dat was het moment dat de regisseur besloot van mijn zusjes verhaal een drama te maken en hij haar naar Seoel uitnodigde. Hij betaalde de reis en het verblijf op voorwaarde dat ze met hem de pers te woord zou staan. Een kerstsprookje leek daarmee voor Carol uit te komen.
Ik was op dat moment druk bezig met de voorbereidingen voor een promotiecampagne rond een vooraanstaand Nederlands modemerk en kwam tijd en aandacht tekort om alle ins en outs daarvan goed te regelen. De klant zag wel wat in een reclamecampagne rond de feestmaand december en opperde de inzet van enkele bekende internationale artiesten. Alleen was het budget dat ze voor ogen hadden niet toereikend om dit alles ook op een adequate manier te kunnen uitvoeren. De eerste twee voorstellen waren inmiddels volledig van tafel geveegd en ons marketingteam zat flink met de handen in het haar. Er moest eigenlijk een wonder gebeuren om campagne en klant in huis te houden. Maar waar haalde ik zo snel nieuwe inspiratie vandaan?