Blog voor boek Help ik word vijftig

Kent u ze nog? De bordspellen van vroeger. Een van de leukste spelletjes vond ik altijd Triviant Pursuit. Een spel met meerkeuzevragen. Je kon kiezen uit een aantal categorieën, waaronder geschiedenis, sport en cultuur. En natuurlijk hoopte ik altijd dat ik geen sportvragen kreeg, want die vond ik het lastigste om te beantwoorden. Later had je er ook verschillende uitbreidingen van, want op een gegeven moment waren alle vragen natuurlijk al een keer aan bod gekomen.

Sinds kort weten ook tieners wat Triviant is. Tenminste, de app-variant Trivia Crack. Ook hier meerkeuzevragen in verschillende categorieën waarmee je elkaar via internet kunt uitdagen. Hele klassen stappen massaal over op dit razend populaire spel. En als de puber het even niet weet, is hij of zij niet beroerd zijn oudere zus, broer, vader of moeder in te schakelen. Dat overkwam ook mij, toen ik deze week van drie kanten bestookt werd met algemene kennisvragen. ‘Mam, weet je ook…’, klonk het dan. Om vervolgens met verbazing te antwoorden: ‘Hoe weet jij dat allemaal?’ Tja, wat zal ik zeggen: algemene kennis, veel gelezen en gezien, ouderdom? Of is het stiekem toch het feit dat ik heel veel uren dat Triviant Pursuit heb gespeeld. Hé, dat brengt mij op een idee. Hoe kon je die app ook al weer downloaden?

image